NOS VoetbalAangepast

Pieters blijft een Hollandse back

Na meer dan een jaar afwezigheid is Erik Pieters terug in de selectie van Oranje. De speler van Stoke City krijgt de komende week de tijd om zich te bewijzen als linksback. Bondscoach Guus Hiddink ziet in Daley Blind een middenvelder en wil geen gebruik meer maken van Dirk Kuijt als vleugelverdediger. En dus kwam Pieters weer in beeld.

"Nee, ik zag het niet aankomen", bekent de oud-PSV' er. "Vrienden maakten me erop attent dat ik in de voorselectie zat. Dan is het hopen dat je ook in de definitieve selectie komt. Ik ben blij en trots dat ik er weer bij zit."

Azië

De laatste keer dat Pieters deel uitmaakte van het Oranjecircus was vorig jaar juni, tijdens de trip naar Azië. Zowel tegen China als Indonesië deed hij een helft mee. Daarna werd hij niet meer opgeroepen. "Elke bondscoach heeft z'n eigen redenen om spelers wel of niet op te roepen. Ik kijk er nu naar uit om te laten zien wat ik kan."

"Ik ben in Engeland geen andere speler geworden. Wel heb ik veel geleerd en meegemaakt. Maar ik zal altijd een Hollandse back blijven. Dat is waarmee je bent opgegroeid en wat in je blijft zitten. Zo ben ik geen back die graag de lange bal speelt."

Fan

De interlandteller van Pieters staat op zeventien. Dat hadden er veel meer kunnen zijn. Pieters miste het EK van 2012 door een breukje in zijn voet en ook het afgelopen WK ging dus aan zijn neus voorbij. Hij volgde beide toernooien als fan. "Ja, ik kon het makkelijk van me afzetten dat ik er niet bij was. Ik was trots als Oranjefan. Natuurlijk had het anders kunnen zijn. Maar dat is als."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl