NOS WielrennenAangepast

Dumoulin wint proloog in Alberta

Tom Dumoulin heeft de proloog van de Ronde van Alberta gewonnen. De tijdritspecialist van Giant-Shimano had voor de vier kilometer door Calgary 5.59 nodig en dat was maar liefst veertien seconden minder dan de Roemeen Serghei Tvetcov van Jelly Belly.

De Amerikaanse Garmin-renner Thomas Danielson werd op zeventien tellen derde in de door een venijnig klimmetje lastige openingsrit van de Canadese etappekoers, die voor de tweede keer gehouden wordt en tot en met zondag duurt.

Het was de vierde zege dit jaar voor Dumoulin, die ook al de races tegen de klok in het Criterium International en de Eneco Tour won en de Nederlandse tijdrittitel pakte. "Ik pikte meteen een goed tempo op, maar bewaarde wat reserves voor de steile klim aan het einde en dat ging heel aardig."

Kruijswijk

De eerste editie van de Ronde van Alberta werd vorig jaar gewonnen door de Australiër Rohan Dennis, die inmiddels Garmin heeft verruild voor BMC en nu de Vuelta a España rijdt. Robert Gesink, eveneens actief in Spanje, eindigde als vijfde en Steven Kruijswijk, 23ste in de proloog, als tiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl