Sportboycot Rusland op tafel

Europese diplomaten hebben voorstellen gedaan om Rusland uit te sluiten van internationale sportevenementen. Het gaat onder meer om voetbalwedstrijden in Europese competities, Formule 1-races en in een later stadium het WK voetbal in 2018.

De Britse krant The Financial Times schrijft over de mogelijke maatregelen, die als straf dienen voor de opstelling van Rusland in het conflict in Oost-Oekraïne.

Op een bijeenkomst van EU-ambassadeurs zouden diverse landen maandag enthousiast hebben gereageerd op de voorstellen, vooral Estland en Letland zijn voorstander.

De Europese regeringsleiders hebben de Europese Commissie gevraagd om met nieuwe sancties te komen. De commissie spreekt daar vandaag over en zal de lidstaten voorstellen doen.

Culturele evenementen

Een boycot van het WK in 2018 maakt daar volgens de krant nu in elk geval nog geen deel van uit. Er wordt niet alleen gesproken over het weerhouden van Russische deelname aan internationale sportwedstrijden, het zou ook gaan om economische en culturele evenementen.

Wereldvoetbalbond FIFA liet na de vliegramp met vlucht MH17 weten dat problemen niet worden opgelost door het boycotten van sportevenementen. De bond zei toen niet te voelen voor het toewijzen van het WK in 2018 aan een ander land dan Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl