NOS SportAangepast

Federer dendert door in New York

Roger Federer is op eenvoudige wijze doorgedrongen tot de laatste acht van de US Open. De vijfvoudig winnaar bleek met 6-4, 6-3, 6-2 een maatje te groot voor Alvaro Bautista Agut.

De 26-jarige Spanjaard brak dit seizoen door met toernooizeges in Stuttgart en Rosmalen en stormde daardoor de top-20 binnen. Tegen Federer toonde hij zo nu en dan zijn klasse, maar het bleek niet genoeg om de Zwitser te ontwrichten.

De nummer drie van de wereld dartelde over de baan als in zijn beste jaren en pakte in iedere set een vroege break. Na nog geen twee uur was de buit binnen en had Federer zijn 43ste kwartfinaleplek op een grandslamtoernooi in de wacht gesleept.

Berdych snel klaar

Ook Tomas Berdych hoefde niet lang op de baan te staan. De als zesde geplaatste Tsjech had nog meer haast dan Federer en liet met 6-1, 6-2, 6-4 weinig heel van het talent Dominic Thiem.

De Oostenrijker had op Flushing Meadows al opzien gebaard door Feliciano Lopez en Ernests Gulbis naar huis te sturen. Tegen Berdych hoopte hij zichzelf een vervroegd verjaardagspresentje te geven (woensdag is hij 21 geworden) maar zijn opponent weigerde mee te werken.

Berdych werkte in de eerste set (eerste en vijfde game) twee keer een 0-40 stand op eigen service weg en had vervolgens geen kind aan Thiem. "Alles werkte goed vandaag. Klus geklaard. Ik ben tevreden", glimlachte de boomlange Tsjech.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl