NOS VoetbalAangepast

Morrend Waalwijk redt RKC

De gemeenteraad in Waalwijk is met de kleinst mogelijke meerderheid akkoord gegaan met het reddingsplan voor voetbalclub RKC Waalwijk. Het college van burgemeester en wethouders besloot vorige week opnieuw de reddende hand uit te steken.

Het voorstel werd in de raad met 15 tegen 13 stemmen morrend aangenomen, meldt Omroep Brabant. Als de gemeente RKC niet te hulp schiet, is de schade door een faillissement veel groter, zei wethouder Bakker van Waalwijk. Volgens hem stond de gemeente met de rug tegen de muur.

De tegenstemmers in de raad verwijten RKC dat de club de afgelopen jaren te weinig heeft gedaan om financieel gezonder te worden. Ook zijn ze bang dat dit niet de laatste keer is dat de voetbalclub bij de gemeente aanklopt voor steun. De gemeente heeft RKC al vaker geholpen. In 2000 werd het stadion gekocht, in 2003 werd geld geleend en in 2010 werd de huur verlaagd.

Door het reddingsplan hoeft RKC dit seizoen geen stadionhuur te betalen. De huur van het stadion zal worden verlaagd en een huurschuld uit 2008 wordt omgezet in een lening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl