NOS NieuwsAangepast

Weer Amerikaan besmet met ebola

In West-Afrika is opnieuw een Amerikaanse hulpverlener besmet met ebola. Hij werkte voor een christelijke hulporganisatie in Liberia.

De man is een arts en behandelde geen ebola-patiënten. Hoe hij de besmetting heeft opgelopen, is niet duidelijk. Hij werkt net als een van de twee andere Amerikanen die eerder besmet raakten voor SIM USA.

Genezen verklaard

De hulpverlener wordt momenteel afgezonderd behandeld in een ziekenhuis in de hoofdstad Monrovia. Het is niet duidelijk of hij zal worden overgebracht naar de VS, zoals gebeurde met de andere Amerikanen. Zij zijn na een behandeling met een experimenteel geneesmiddel in een ziekenhuis in Atlanta genezen verklaard.

Een van de twee, de arts Kent Brantly, heeft een interview gegeven aan NBC News waarin hij zegt dat hij vreesde voor zijn leven. "Ik geloof niet dat ze ooit zeiden 'Kent, je gaat dood'. Maar het voelde wel alsof ik het niet zou halen."

1500 doden

Sinds het begin van de ebola-uitbraak zijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO enkele honderden hulpverleners in West-Afrika besmet geraakt, van wie er 120 zijn bezweken aan de ziekte.

De afgelopen maanden zijn in totaal meer dan 1500 mensen omgekomen door ebola, de meesten in Liberia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl