Zoon Ronny Brunswijk ook in drugs

Op de luchthaven van Suriname is gisteren een zoon van oud-junglestrijder en huidig politicus Ronny Brunswijk gearresteerd met 5,5 kilo cocaïne bij zich. Dat melden Surinaamse media.

Elton Brunswijk heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij zwijgt over de herkomst van de verdovende middelen.

Honderd kinderen

Ronny Brunswijk, die naar eigen zeggen ongeveer honderd kinderen heeft, wordt ook zelf al jarenlang verdacht van drugshandel. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door de Franse autoriteiten. Om die reden kan hij niet naar het buitenland reizen.

Brunswijk senior zit in de regeercoalitie van president Bouterse. Bouterse is in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel. En ook Bouterse heeft een zoon die vastzit voor drugshandel; Dino Bouterse werd een jaar geleden opgepakt door de Amerikanen voor drugsmokkel en steun aan de terreurorganisatie Hezbollah.

Brunswijk senior is met zijn Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij een belangrijke machtsfactor in het land. Zijn partij maakt deel uit van de coalitie. Hij richt zich met name op kiezers in het Surinaamse binnenland en wordt steeds populairder. De arrestatie van zijn zoon is in Suriname het gesprek van de dag.

Opvoeding

Vader Brunswijk zelf zegt in een reactie tegenover StarNieuws: "Ik vind dit heel vervelend en ben enorm geschrokken, toen ik het op de radio hoorde. Elton woont vanaf zijn vierde jaar in Nederland. Hij is niet dagelijks in mijn omgeving. Ik vind het jammer dat Elton geen rekening heeft gehouden met mijn functie."

Een andere zoon van Brunswijk zit nog vast, omdat hij zijn vader had bestolen. "Je probeert je kinderen zo goed mogelijk op te voeden, maar helaas heb je niet alles in de hand", aldus Brunswijk.

Ronny Brunswijk vocht in de tweede helft van de jaren 80 met zijn Junglecommando een guerillastrijd tegen het Surinaamse leger. Dat stond toen onder leiding van Desi Bouterse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl