Monfils en Cilic naar kwartfinales

Gaël Monfils is voor de tweede keer doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open. De Fransman, die in 2010 al eens de laatste acht haalde, deed dat ten koste van de als zevende geplaatste Grigor Dimitrov: 7-5, 7-6 (6), 7-5.

Lange tijd heerste de serveerder en was het wachten op een briljante bal of een fout om de status quo te doorbreken. In game elf kostten drie missers Dimitrov de eerste set. De Bulgaar deed zichzelf daarna opnieuw tekort. In de tiebreak leidde hij met 6-4, maar vier onnodige fouten later was het 2-0 voor Monfils.

Dimitrov gooide vervolgens zijn eigen glazen in. Hij miste in game twaalf twee simpele forehands, waarna hij Monfils de zege schonk met een dubbele fout.

Cilic breekt ban

Monfils' landgenoot Gilles Simon redde het niet. De als 26ste geplaatste Fransman moest voor de eerste keer zijn meerdere erkennen in Marin Cilic, de nummer veertien van de plaatsingslijst: 7-5, 6-7 (3), 4-6, 6-3, 3-6.

Vier keer eerder speelden de twee tegen elkaar en vier keer won Simon in het maximale aantal sets (twee driesetters en twee vijfsetters). Dit keer hielden de Fransman en de Kroaat elkaar bijna 4,5 uur op de baan.

Voor de onpartijdige kijker was het een flinke zit; Simon en Cilic zijn niet de flamboyantste persoonlijkheden. Pas in de vijfde set ging de snelheid in het spel en daarmee de amusementswaarde omhoog. Cilic maakte een paar prachtige punten en brak eindelijk de ban.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl