Apple: naaktfoto's niet na lek online

Apple zegt dat de naaktfoto's van Amerikaanse beroemde vrouwen niet door een beveiligingslek bij iCloud op straat zijn beland. Die conclusie trekt Apple na ruim veertig uur onderzoek.

Het afgelopen weekend verschenen honderden compromitterende selfies van vrouwelijke beroemdheden op het internet. De foto's waren afkomstig van de persoonlijke iCloud-accounts van de beroemdheden. Veel van de plaatjes waren waarschijnlijk automatisch naar de Apple-servers geüpload, niet bestemd voor het publiek.

Gerichte aanval

De politie onderzoekt hoe het kan dat de foto's toch openbaar geworden zijn. Apple schuift de schuld nu voorzichtig van zich af. "We hebben ontdekt dat de toegang tot bepaalde accounts was verkregen door een zeer gerichte aanval op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen", stelt het bedrijf in een persbericht. "Dit is een methode die vaak gebruikt wordt op internet."

Apple zegt dat geen van de onderzochte gevallen sprake was van een beveiligingslek bij iCloud. Het bedrijf raadt klanten aan om een moeilijk wachtwoord te kiezen, met dito beveiligingsvraag voor het geval ze hun wachtwoord vergeten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl