Hodgson positief over buitenlanders

De Engelse bondscoach Roy Hodgson denkt dat de overdaad aan buitenlandse topspelers in de Premier League een positieve invloed kan hebben op de Engelse voetballers.

Daarmee zet Hodgson zich af tegen de gangbare opvatting van veel voetbalkenners, die menen dat het grote aantal buitenlandse sterren de ontwikkeling en doorbraak van jonge Engelse voetballers in de weg staat.

Honderden miljoenen

De clubs in de Premier League gaven de afgelopen transferperiode honderden miljoenen uit aan spelers als Radamel Falcao, Ángel di María en Mario Balotelli, terwijl het nationale elftal op het WK in Brazilië na drie wedstrijden alweer naar huis kon.

"Een aantal spelers die we selecteren, zullen bij hun club mogelijk op de bank zitten. Dat was vijf of tien jaar geleden nog ondenkbaar", erkende Hodgson. "Maar als ze wél bij hun club spelen, kan het een voordeel zijn voor de spelers en voor Engeland."

Positief over Welbeck

Hodgson, die sprak op een persconferentie in de aanloop naar het oefenduel met Noorwegen van woensdag, was ook positief over de transfer van aanvaller Danny Welbeck, die gisteravond voor ruim 26 miljoen euro van Manchester United naar Arsenal verhuisde. "Ik ben blij voor hem. Hij is nu bij een club waar hij misschien meer zal spelen."

Na de oefenwedstrijd tegen Noorwegen op Wembley volgt maandag de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland in Zwitserland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl