Oppositie wil stukken Prinsjesdag

Een deel van de oppositie vindt dat het kabinet de stukken voor Prinsjesdag onmiddellijk naar de Tweede Kamer moet sturen. Volgens de SP heeft de coalitie de embargoregeling "van tafel gegooid" door al van alles te laten lekken. De SP kreeg bijval van onder meer PVV, Partij voor de Dieren en 50Plus-Klein.

SP-woordvoerder Van Raak zei dat de coalitie van 99 Kamerleden de plannen al kent en ze ook kan presenteren. "En de oppositie van 51 weet van niks en kan de plannen niet van commentaar voorzien."

Met "coalitie van 99" doelde Van Raak op de regeringspartijen en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP die met het kabinet samenwerken. De SP'er zei dat de premier 99 Kamerleden een "roeptoeter" heeft gegeven. Het CDA vroeg om een overzicht van de plannen die al zijn bekendgemaakt.

Grondwet

De meerderheid ziet er niets in om de stukken nu al naar de Kamer te sturen. PvdA-woordvoerder Van Dam benadrukte dat volgens de Grondwet de regering de begroting op Prinsjesdag aan de Kamer voorlegt. "Het verzoek van de SP aan de regering is om zich niet aan de Grondwet te houden en dat kunnen we echt niet steunen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl