Gangsterduo zich "bewust van leed"

Het gangsterduo dat begin dit jaar een spoor van geweld aanrichtte, is zich bewust van het leed dat de twee hebben veroorzaakt. Dat zei hun advocaat Plasman vandaag tijdens een pro-formazitting. Het was de eerste keer dat de zaak voor de rechter kwam.

Het duo was zelf niet bij de zitting aanwezig. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Enise B. zelf een verklaring zou afleggen. Volgens haar advocaat is ze toch te bang voor alle media-aandacht. Van de andere verdachte, Marcos van der P., was al eerder bekend dat hij niet aanwezig zou zijn.

Advocaat Plasman vertelde dat slachtoffers niet bang hoeven te zijn voor wraakacties. Volgens Plasman begrijpen zijn cliënten dat de slachtoffers naar de politie zijn gestapt en zijn B. en Van der P. bereid om volledig mee te werken aan het onderzoek.

Lek

Het zal nog enige tijd duren voordat de zaak inhoudelijk zal worden behandeld. Voorlopig lopen er nog onderzoeken naar onder meer de geestesgesteldheid van het duo. Ze worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Er komt in november nog een pro-formazitting.

De officier van justitie zei tijdens de zitting van vandaag niet gelukkig te zijn met de manier waarop feiten uit de zaak in de media zijn gekomen. Gisteren berichtte NRC onder meer over de manier waarop het stel zich heeft gedragen tijdens de politieverhoren. Advocaat Plasman wil dat er wordt uitgezocht wie die details heeft gelekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl