NOS NieuwsAangepast

Clegg steunt ouders ziek jongetje

De Britse vice-premier Nick Clegg heeft het opgenomen voor de ouders van Ashya King, het ernstig zieke jongetje dat in een ziekenhuis in Spanje ligt. De ouders zitten vast, omdat ze hun zoon hebben weggehaald uit een Brits ziekenhuis.

Clegg vindt dat Brett en Naghemeh King moeten worden vrijgelaten, zodat ze bij hun zoontje in het ziekenhuis kunnen zijn. "Een kleine jongen ligt nu heel alleen in het ziekenhuis. Ik zou graag zien dat hij zo snel mogelijk met zijn ouders wordt herenigd", zegt Clegg.

Wanhopig

Volgens Clegg gaat het in deze zaak om wanhopige ouders, die alleen maar het beste willen voor hun zieke zoon.

De ouders namen het kind vorige week mee uit een ziekenhuis in Southampton, waar hij werd behandeld voor een hersentumor. De jongen was enige tijd geleden geopereerd, maar het ging daarna steeds slechter met hem.

De familie King wilde een nieuwe vorm van bestraling voor hun kind, maar daar gingen de Britse artsen niet in mee. In een aantal landen andere landen wordt die behandeling wel uitgevoerd.

Verwaarlozing

Toen de familie werd gevonden in Spanje werden de ouders op verzoek van de Britse justitie opgepakt. Ze worden verdacht van verwaarlozing van hun kind.

Inmiddels hebben meer dan 100.000 mensen een online-petitie getekend waarin wordt opgeroepen de ouders te herenigen met hun zoon Ashya.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl