Hiddink leidt training Oranje

Terwijl Louis van Gaal een sterrenteam bijeenkoopt bij Manchester United, staat Guus Hiddink dinsdag weer op het trainingsveld bij Oranje. Het is zijn eerste oefensessie als bondscoach sinds medio 1998, nadat hij met het Nederlands elftal vierde werd op het WK in Frankrijk.

Hiddink staat voor een groep die op zijn beurt net een verrassend sterk WK in Brazilië achter de rug heeft. Van de 23 WK-spelers die onder Van Gaal derde werden in Zuid-Amerika, hebben zich er zestien gemeld bij Hiddink.

Vier spelers zijn geblesseerd (Arjen Robben, Jordy Clasie, Ron Vlaar en Klaas-Jan Huntelaar) en drie zijn gepasseerd (Michel Vorm, Terence Kongolo en Jonathan de Guzman). Virgil van Dijk werd maandag door Guus Hiddink voor het eerst opgeroepen, maar hij stond een dag later nog niet op het trainingsveld.

Van der Wiel, Afellay

Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay zijn voor het eerst sinds lange tijd weer terug bij Oranje. Eerstgenoemde leek aanvankelijk ook de duels met Italië (donderdag) en Tsjechië (dinsdag) te moeten missen vanwege een lange blessure, maar de 'breuk in de ruggenwervel' bleek mee te vallen. "Ja, binnen twee weken stond ik alweer op het veld. Het is sneller gegaan dan ik had verwacht. Maar de dokter zei dat het geen probleem was, zolang de pijn weg is."

Van der Wiel speelde zijn laatste interland in maart van dit jaar, toen Oranje in Frankrijk met 2-0 verloor.

Afellay hoopt een vervelende periode af te kunnen sluiten. Sinds 14 november 2012 speelde hij geen minuut meer voor Oranje. "Na regen komt zonneschijn", sprak de middenvelder van Olympiakos. "Ik heb een hele moeilijke periode gehad. Lang blessureleed. Maar dit is een enorm positieve opsteker voor mij. Ik ben blij dat ik er weer ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl