NOS NieuwsAangepast

Ontsnapte ebola-patiënt zaait paniek

Bezoekers van een markt in Liberia kregen de schrik van hun leven toen een ontsnapte ebola-patiënt in hun midden opdook. De man, besmet met het dodelijke virus, had honger en verliet tegen alle regels in het ziekenhuis.

De menigte in de hoofdstad Monrovia herkende de zieke man aan zijn polsbandje van het ziekenhuis. Hij zat in quarantaine, net zoals honderden andere inwoners van Liberia. Maar in het zogenoemde ebola-kamp is een groot gebrek aan voedsel en water.

Angst

De zieke man liep met een stok over de markt van Monrovia en pakte eten en drinken. De bezoekers van de markt sloegen op de vlucht uit angst voor besmetting. Ziekenhuispersoneel in beschermende kleding overmeesterde de tegenstribbelende patiënt en gooide hem onder dwang in een busje.

Epidemie

In West-Afrika zijn al meer dan 1500 mensen omgekomen door ebola. In Liberia zijn meer dan 700 mensen overleden. Meer dan 1300 mensen zijn besmet. Geen enkel ander land heeft zoveel besmettingen.

President Ellen Johnson Sirleaf van het zwaar getroffen Liberia waarschuwde gisteren dat de ebola-uitbraak een wereldwijde crisis kan worden als internationaal niet beter wordt opgetreden tegen de ebola-epidemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl