Jihadstrijder opgepakt in Den Haag

In Den Haag is een jihadstrijder aangehouden. De 29-jarige man wordt ervan verdacht meegevochten te hebben in Syrië. Ook had hij teksten in zijn bezit waarin opgeroepen werd tot terreurdaden.

De man zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Het is onbekend wanneer hij afreisde naar Syrië en hoe lang hij daar is geweest. Ook is niet duidelijk voor wie hij heeft gevochten, de politie zegt alleen dat het om een "terroristische organisatie" gaat.

Meer arrestaties

De afgelopen weken zijn er al meer mensen uit Den Haag opgepakt wegens ronselen voor de jihad in Syrië en Irak. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.

In totaal zijn nu tien mensen opgepakt sinds het onderzoek naar jihadgangers in april vorig jaar begon. Een van hen sprak ook tijdens een pro-IS-demonstratie afgelopen juli in de Haagse Schilderswijk. Zes van hen, inclusief de man die vandaag werd opgepakt, zitten nog vast.

Zaterdag werd bekend dat ook van twee gezinnen uit Huizen de paspoorten zijn afgepakt omdat ze af wilden reizen naar Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl