NOS SportAangepast

Geen verrassing in Davis Cup-team

Captain Jan Siemerink heeft voor het Davis Cup-duel met Kroatië vastgehouden aan het team waar hij tegen Tsjechië ook al voor koos: Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer.

Ter voorbereiding op de ontmoeting met de Kroaten spelen Haase, Sijsling en De Bakker deze week een challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. "Die wedstrijden hebben ze wel nodig, want de vorm is niet optimaal", zegt Siemerink.

De captain doelt hiermee op de tot nu toe tegenvallende prestaties van de Nederlanders op het internationale podium. Vorige week werden Robin Haase en Igor Sijsling al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld.

Davis Cup valt niet tegen

Toch blijft Siemerink positief: "De Davis Cup is weer heel anders dan een individueel toernooi. Je doet het nu ook met elkaar en voor elkaar. Mijn ervaring is dat het in Davis Cup-verband tot nu toe niet tegenvalt qua prestaties."

Ook in de ontmoeting met Kroatië ziet Siemerink kansen. "De Kroatische spelers (Marin Cilic, red.) zijn wel in vorm. Dat betekent dat het niet makkelijk wordt. Maar als wij zelf goed tennis kunnen laten zien, dan zie ik echt wel mogelijkheden om te winnen."

Ziggo Dome

Nederland stuit van 12 tot en met 14 september in Amsterdam op de Kroaten. Voor die gelegenheid wordt in de Ziggo Dome een gravelbaan neergelegd. De tennissers werden veroordeeld tot de wedstrijd tegen Kroatië na de nederlaag tegen Tsjechië in de eerste ronde van de wereldgroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl