NOS NieuwsAangepast

Uitvaart Maleisische piloot MH17

In Maleisië is tijdens een ceremonie met militaire eer het stoffelijke overschot van de piloot van vlucht MH17 te ruste gelegd. Militairen overhandigden de kleine kist met de gecremeerde resten aan de zoons van Eugene Choo Jin Leong.

Eerder vandaag landde de derde vlucht met stoffelijke overschotten in Maleisië. Naast een groep familieleden trotseerden de premier en enkele kabinetsleden de regen om bij de aankomst aanwezig te zijn. Ook de resten van co-piloot Wan Amran Wan Hussin waren aan boord.

Een piloot die veel heeft samengewerkt met Eugene Choo Jin Leong vloog de lichamen terug. "Ik voelde me vreselijk, de hele 12,5 uur durende vlucht vanaf Amsterdam. Hij was een goede vriend, we vlogen veel samen. Nu vlogen we weer samen, maar dan onder andere omstandigheden."

Verwerking

Bij de vliegramp van bijna twee maanden geleden kwamen 43 Maleisiërs om het leven. 15 van hen werkten in het vliegtuig. Nog niet alle Maleisische slachtoffers zijn geïdentificeerd.

De familie van Leong zegt inmiddels te berusten in het verlies. "Het was een schok en we moeten het accepteren. Wat is gebeurd, is gebeurd. Je kunt er niks aan doen", zei zijn zwager.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl