NOS SportAangepast

Bernadina in selectie EK honkbal

De bondscoach van het Nederlands honkbalteam, Steve Janssen, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het EK. Roger Bernadina is de bekendste naam in de selectie voor het toernooi dat van 12 t/m 21 september wordt gespeeld in Duitsland en Tsjechië.

Bernadina speelt voor Albuquerque Isotopes, het AAA-team van Major League-club Los Angeles Dodgers. Dit seizoen kwam hij 44 keer in actie in de Major League, als buitenvelder bij de Cincinatti Reds.

Ook Kalian Sams (Topco Scientific Falcons) is van de partij. Verder telt de selectie ook nog vijf AA-spelers: Sharlon Schoop, Hainley Statia, Curt Smith, Shawn Zarraga en Juan Carlos Sulbaran. Een aantal spelers zal zich pas in de loop van de voorbereiding melden, omdat ze nog actief zijn in de competitie.

De selectie bestaat uit de volgende 27 spelers:

werpers Rob Cordemans, Diegomar Markwell, David Bergman, Kevin Heijstek, Orlando Yntema, Wendell Floranus, Mike Bolsenbroek, Juan Carlos Sulbaran, Tom Stuifbergen, Arshwin Asjes en Jurrian Koks,

catchers Dashenko Ricardo, Gianison Boekhoudt en Shawn Zarraga,

infielders Curt Smith, Michael Duursma, Hainley Statia, Kevin Moesquit, Sharlon Schoop, Nick Urbanus en Yurendell de Caster,

outfielders Danny Rombley, Roger Bernadina, Kalian Sams, Randolph Oduber, Gilmer Lampe en Quintin de Cuba.

Ter voorbereding op het EK speelt Oranje van donderdag 4 t/m dinsdag 9 september een toernooi in het Franse Sénart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl