Politie zoekt eigenaren sieraden

De politie is op zoek naar de eigenaren van honderden gestolen sieraden. De partij is ontdekt bij een 31-jarige vrouw. Zij heeft de sieraden gestolen van bewoners in bejaardenhuizen. Ze heeft bekend dat ze 400 tot 500 keer bij bejaarden in het hele land is binnengekomen.

De vrouw zou honderden sieraden hebben weggenomen. Ze kwam tijdens lunchtijd de bejaardenhuizen binnen en viel in de drukte niet op. Ze klopte aan bij bewoners en deed of ze verpleegster was of dat ze kwam helpen bij fysiotherapie. Toen ze binnen was, stopte ze sieraden in haar zak.

Mogelijk hebben slachtoffers niet eens door dat ze zijn beroofd, omdat het bezoek van de vrouw vaak geen argwaan wekte. "Ze had een natuurlijke uitstraling. Het was niet iemand van wie je verwacht dat die sieraden wegneemt", zegt de politie.

Delden

Als de vrouw veel goud had gestolen, bracht ze dat meteen naar een heler. Ook die is opgepakt.

De 31-jarige vrouw werd in juli betrapt toen ze toesloeg in een verzorgingshuis in Delden, in Twente. De politie vond daarna bij haar thuis een grote partij sieraden, waarvan nog steeds niet bekend is wie de eigenaren zijn.

Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl