Humberto Tan verslaat Jeroen Pauw

Jeroen Pauw is er met de eerste aflevering van zijn nieuwe talkshow Pauw niet in geslaagd zijn grote concurrent voorbij te streven: RTL Late Night van Humberto Tan trok gisteravond 200.000 kijkers meer.

Naar RTL Late Night keken 938.000 kijkers, aldus Stichting KijkOnderzoek. Pauw trok 737.000 kijkers. Dat is vergelijkbaar met de kijkcijfers voor Pauw en Witteman in het laatste seizoen. De eerste uitzending van RTL Late Night vorige week maandag trok 1.072.000 kijkers.

Pauw is de opvolger van Pauw en Witteman, dat in mei dit jaar na 8 jaar stopte. In de eerste uitzending ontving Jeroen Pauw onder anderen minister Hennis-Plasschaert en burgemeester Van Aartsen van Den Haag. Ook was er muziek van Alain Clark.

Oordeel

Volkskrant tv-recensent Jean-Pierre Geelen was niet ontevreden over de uitzending, al vindt hij dat één aflevering te weinig is om een oordeel te vellen. Toch schrijft hij: "De talkshow Pauw behoeft een scherper uitnodigingsbeleid, maar de presentator Pauw bleek, net als in zijn Vijf jaar later, in zijn eentje scherper, gevatter en humoristischer dan wanneer hij ruimte moet afstaan in een duopresentatie. Dat is winst."

Han Lips, tv-recensent van Het Parool was kritischer. "Het gesprek met minister van Defensie Hennis-Plasschaert verzandde al snel in een potje woordvoerderbingo." Ook over de cabaretier die in het programma kwam, was hij niet heel enthousiast. "Misschien had Pauw de jury van de Cabaretdagen moeten uitnodigen om de nominatie van deze cabaretier toe te lichten."

'Niet te veel succes'

Vooraf aan de uitzending had Humberto Tan Pauw nog een kaartje gestuurd met de tekst "Veel succes!! (Nou... Niet te veel succes)" erop, meldde Pauw via Twitter.

Pauw en Witteman had op zijn hoogtepunt geregeld meer dan 1 miljoen kijkers, maar na de komst van RTL Late Night zakte dat terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl