NOS SportAangepast

Azarenka stuit opmars Krunic

Viktoria Azarenka heeft op de US Open de knappe opmars van Aleksandra Krunic gestuit. De qualifier versloeg Madison Keys en Petra Kvitová, maar tegen de voormalige nummer één van de wereld zat een nieuwe stunt er net niet in: 6-4, 4-6, 4-6.

Azarenka won twaalf van de eerste veertien punten en kwam daarmee een dubbele break voor. Een belabberde opslagbeurt van de Wit-Russin hielp Krunic echter weer in de partij en plots lukte alles bij de Servische, die het fanatieke publiek achter zich had.

Met de durf en kalmte van een door de wol geverfde veterane liet de 21-jarige Krunic haar opponente de fouten maken. Azarenka moest alles uit de kast halen en deed dat ook. Na 2,5 uur vermakelijk tennis had ze Krunic eindelijk op de knieën.

Bouchard strandt

Azarenka moet het in de kwartfinales opnemen tegen Jekaterina Makarova. De Russin schakelde op knappe wijze de als zevende geplaatste Canadese Eugenie Bouchard uit: 7-6 (2), 6-4.

De 20-jarige Bouchard haalde dit jaar op de drie grandslamtoernooien de halve finales, maar ontbeerde in New York de grote vorm. Bovendien eisten de lange partijen die ze speelde hun tol. In de tweede set leek ze even bevangen door de hitte en pas na een lange medische time-out was ze er weer bovenop.

Toch leek Bouchard het tij te kunnen keren; ze maakte een break achterstand goed. Makarova, die de enige eerdere ontmoeting met Bouchard ook al in twee sets gewonnen had, bleef echter ijzig kalm en boekte voor de vierde keer dit toernooi een zege zonder setverlies.

Eén van de acht

Door de nederlaag van Bouchard zijn nu zeven speelsters uit de topacht van de plaatsingslijst uitgeschakeld. Uit dat rijtje bereikte alleen titelverdedigster Serena Williams de kwartfinales. Het is pas de tweede keer in de historie van de US Open dat slechts één speelster uit de topacht de laatste acht heeft gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl