NOS SportAangepast

Murray ontdoet zich van Tsonga

Andy Murray heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De als achtste geplaatste Brit stuurde Jo-Wilfried Tsonga met 7-5, 7-5, 6-4 naar huis.

De Fransman was in het eerste bedrijf kansloos op de opslag van zijn opponent, maar zowel in de tweede als in de derde set wist hij Murray al vroeg te breken. Tsonga wist die voorsprong echter beide keren niet vast te houden.

De nummer 10 van de wereld had dat voor een deel aan zichzelf te wijten (hij sloeg een paar domme dropshots op belangrijke momenten). Murray speelde echter bij tijd en wijle uitstekend tennis. Zijn fragiele fysiek (hij had voor de derde keer last van kramp) is vooralsnog in New York zijn grootste tegenstander.

Murray treft Djokovic

Dat gaat in de volgende ronde ongetwijfeld veranderen. Daarin wacht immers Novak Djokovic, die voor het achtste jaar op rij de laatste acht op de US Open bereikte. De Serviër, die in New York vier keer de finale verloor en in 2011 het toernooi wist te winnen, versloeg Philipp Kohlschreiber met 6-1, 7-5, 6-4.

Djokovic kende een matig Amerikaans hardcourtseizoen, maar op Flushing Meadows heeft hij de smaak flink te pakken. Ook tegen Kohlschreiber begon de Serviër imponerend. Hij stuurde de Duitser alle kanten op en had de eerste set in 25 minuten op zak.

Kohlschreiber was daarna een stuk beter op dreef. Hij had de tweede set voor het grijpen, maar zag Djokovic op 5-4 op miraculeuze wijze een setpunt wegwerken. Een game later werd de Duitser gebroken, waarna hij op 5-6 ook nog een breekpunt liet liggen.

In de derde set had de nummer één van de wereld al snel een break te pakken en die voorsprong gaf hij niet meer weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl