NOS SportAangepast

Williams en Pennetta in kwartfinales

Serena Williams is doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open in New York. De vijfvoudig kampioene, die ook de laatste twee edities won, rekende met 6-3, 6-3 af met Kaia Kanepi.

Williams speelde voor de vierde keer tegen de Estse en net als in de drie voorgaande ontmoetingen was Kanepi niet in staat een set te winnen.

Kanepi, die dit toernooi van Samantha Stosur en Carla Suarez aan de kant schoof, opende nog sterk, maar vanaf 3-3 nam Williams het heft in handen. De nummer 52 van de wereld kon het tempo van de Amerikaanse niet langer bijbenen en won in het vervolg van de partij nog maar drie games.

"Eindelijk een kwartfinale!", jubelde Williams na afloop. De Amerikaanse slaagde er dit jaar nog niet eerder in de kwartfinales van een grandslamtoernooi te halen. "Kanepi speelde goed. Ze slaat zo vreselijk hard. Maar ik ben blijven vechten."

Pennetta opnieuw kwartfinaliste

Williams stuit in de kwartfinales op Flavia Pennetta. De Italiaanse was in New York met 7-5, 6-2 te sterk voor Casey Dellacqua.

De 32-jarige Pennetta en de US Open vormen al jaren een gelukkig huwelijk. De nummer twaalf van de wereld heeft op Flushing Meadows nu al vijf keer de kwartfinales gehaald en reikte vorig seizoen zelfs tot de laatste vier.

Dellacqua (WTA-30), die op een grandslamtoernooi nog nooit de vierde ronde overleefde, maakte in de eerste set twee keer een break achterstand ongedaan. Pennetta sloeg op 5-5 weer toe, waarna de Australische er in het vervolg van de partij niets meer van bakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl