NOS VoetbalAangepast

Hiddink haalt Van Dijk bij Oranje

Virgil van Dijk en Gregory van der Wiel hebben alsnog een uitnodiging voor het Nederlands elftal ontvangen. Daar tegenover staat de afmelding van Ron Vlaar en Jordy Clasie. Het is de eerste uitverkiezing voor Celtic-speler Van Dijk.

Vlaar heeft last van een kuitblessure. Clasie viel zondag in de slotminuut van het uitduel bij FC Twente (0-0) uit wegens lichte hamstringklachten. "Ik voelde mijn benen vol lopen, terwijl ik al vaker wat last heb gehad."

"Daarom heb ik vandaag in samenspraak met de medische staf de knoop doorgehakt om niet naar Oranje te gaan, omdat ik me niet helemaal fit voel," zegt op de site van Feyenoord.

Van der Wiel, wiens naam op de voorlopige lijst stond maar die geen deel uitmaakte van de definitieve selectie die Hiddink afgelopen vrijdag prijsgaf, speelde gisteren een volledige wedstrijd met zijn club Paris Saint-Germain, dat Saint-Etienne met 5-0 klopte.

Meer afmeldingen

Ook Arjen Robben (enkel), Rafael van der Vaart (bovenbeenblessure) en Klaas-Jan Huntelaar (ziek) zijn niet helemaal fit. Bondscoach Guus Hiddink riep Luciano Narsingh op als vervanger.

Oranje oefent donderdag in Bari tegen Italië en speelt dinsdag 9 september in Praag tegen Tsjechië het eerste duel in de kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl