NOS NieuwsAangepast

6000 stoelen extra in de trein

Vanaf vandaag zijn op een paar trajecten de treinen van de Nederlandse Spoorwegen langer. Het bedrijf zegt dat de herfst altijd een zeer drukke periode is. Met de langere treinen wil de NS voorkomen dat de treinen overvol raken en mensen moeten staan of zelfs niet mee kunnen.

Vorig jaar werden in de herfst ook langere treinen ingezet, maar reizigers merkten daar nog niet veel van, stelde de NS in een brief aan reizigersorganisatie Rover. Dat kwam door storingen, maar ook doordat reizigers de neiging hebben elke dag dezelfde trein te pakken, terwijl alternatieven soms rustiger zijn.

6000 stoelen

Er zijn deze herfst op het drukste moment van de spits 6000 extra stoelen beschikbaar ten opzichte van vorige herfst. Zo'n 30 procent van de treinen wordt langer gemaakt, maar dat betekent tegelijkertijd dat ruim 17 procent van de treinen korter is.

Om de drukte op te kunnen vangen heeft de NS tijdelijk weer een paar oude treinstellen van stal gehaald. Ook al het reservematerieel wordt gebruikt.

Sprinters

Langere sprinters rijden er onder meer rond Amsterdam en Schiphol, op het traject Nijmegen - Den Bosch en in Twente.

Vanuit het noorden en oosten rijden langere intercity's naar de Randstad. Ook de intercity's op het traject Zwolle - Roosendaal worden verlengd. Op het traject Den Haag - Venlo gaan dubbeldekkers rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl