NOS NieuwsAangepast

Militanten nemen ambassade VS in

Een groep militanten van de Libische Dageraad is enkele van de gebouwen op het terrein van de Amerikaanse ambassade in Tripoli binnengedrongen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is er niet ingebroken in het ambassadegebouw zelf.

De Libische Dageraad heeft na weken vechten tegen andere milities de controle over Tripoli weten te bemachtigen. Ze zeggen de gebouwen juist te bewaken en dat andere milities het terrein al eerder op waren gekomen. Op het afgesloten terrein staan onder meer de woningen voor ambassadepersoneel.

"We hebben beveiligers neergezet om deze plek te beschermen", zei een van de commandanten. "Het Amerikaanse personeel is van harte welkom. Gebieden die in handen van de Libische Dageraad zijn, zijn veilig." Volgens hen bewaken ze ook de ambassade.

Zwembad

De Verenigde Staten sloot de ambassade ruim een maand geleden, omdat de gevechten tussen radicaal-islamitische milities zoals de Libische Dageraad te hevig werden.

Op YouTube doken beelden op van militanten die in het zwembad bij de ambassadewoningen duiken. Een verslaggever van persbureau AP zag dat er schade is aan de gebouwen, maar dat er niet geplunderd lijkt te zijn. Zo staan alle toestellen in de sportzaal er nog en vond hij cornflakes in de kantine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl