Vierde wereldtitel triatleet Gómez

Triatleet Javier Gómez heeft in Edmonton de wereldtitel in de ITU WK-serie veroverd. Zijn landgenoot Mario Mola pakte zilver en brons ging naar de Engelsman Jonathan Brownlee.

De 31-jarige Spanjaard had in Edmonton voldoende aan een derde plaats in de achtste en laatste wedstrijd om voor de vierde keer de titel te grijpen. Daarmee kwam Gómez naast de Engelsman Simon Lessing, die de succesvolste triatleet was met vier keer WK-goud.

Olympisch kampioen Alistair Brownlee won de race en boekte zijn tweede zege in de serie. De Engelsman miste vanwege blessures drie wedstrijden en werd in de eindstand dan ook 'slechts' vierde.\

Rachel Klamer tiende

Zaterdag was Rachel Klamer als tiende geëindigd bij de dames. De 23-jarige triatlete uit Beuningen werd in het eindklassement veertiende. Klamer kwam slecht uit de startblokken en verliet het water pas als 21ste, maar dankzij een razendsnelle wissel fietste ze vlot naar de kopgroep van in totaal achttien dames. Ze begon vervolgens als derde aan het lopen, maar leverde daar weer iets terrein in.

De Amerikaanse klassementsleidster Gwen Jorgensen won de wedstrijd en veroverde de wereldtitel. Maaike Caelers kwam in een slecht roulerende fietsgroep te zitten en finishte als 31ste. In de eindrangschikking werd Caelers 47ste.