NOS VoetbalAangepast

Is Vermeer wel beter dan Mulder?

De transfer van Kenneth Vermeer naar Feyenoord, de overgang van Daley Blind naar Manchester United, er was zondagavond genoeg te bespreken bij Studio Voetbal. Aan tafel bij Jack van Gelder zaten Bert van Marwijk, Pierre van Hooijdonk, Jan Mulder en AD-journalist Sjoerd Mossou.

Mulder zette vraagtekens bij het aantrekken van Vermeer door Feyenoord. De reservedoelman van Ajax verdringt waarschijnlijk Erwin Mulder onder de lat bij de Rotterdammers. "Is Mulder nu zo'n slechte keeper?" vroeg de oud-voetballer zich af.

Mulder of Vermeer?

"Mulder pakt geen punten", reageerde Mossou. "Als je hem analyseert, scoort hij op alle punten een 7,5. Vermeer heeft een paar heel goede punten. Vermeer heeft wel lef. Van Ajax naar Feyenoord overstappen, dat is niet zomaar iets. Als hij twee ballen uit zijn handen laat glippen in de Kuip, is het mis."

Van Marwijk betwijfelt of Vermeer wel beter is dan Mulder. "Ik wist niet dat Feyenoord twijfelde over Mulder", zei de voormalig trainer van de stadionclub. "Ik ken hem redelijk goed. Hij is een keeper met veel talent, al zijn er een paar punten waar hij nog aan kan werken. Hij zou zijn uitstraling wat moeten verbeteren en hij zou zich verbaal meer kunnen laten gelden."

"Vermeer is spectaculairder. Maar keepers die vaak punten pakken, geven ook vaak punten weg. Ik vind het een opvallende move. Van Vermeer begrijp ik het wel. Hij heeft de kwaliteiten om op het hoogste Nederlandse niveau te spelen."

"Pure winst"

PSV boekte dit seizoen vier zeges in vier wedstrijden en staat daarmee alleen bovenaan in de eredivisie. Vooral Memphis Depay en Georginio Wijnaldum maken een goede indruk. De twee besloten hun contract te verlengen en bij PSV te blijven.

"Mooi dat dat nog kan", vond Van Marwijk. Mossou: "Het feit dat Wijnaldum en Depay zijn gebleven, is pure winst in Nederland tegenwoordig. Veel jongens hebben de neiging om weg te gaan."

Van Hooijdonk vindt het een verstandige keuze van de twee. "Is Depay het niveau van de eredivisie ontstegen? Ik denk dat hij nog heel goed een seizoen in de eredivisie kan blijven. En Wijnaldum is bijna het hele vorige seizoen geblesseerd geweest. Depay speelt met zo veel zelfvertrouwen door het WK. Soms draaft hij een beetje door. En in bepaalde situaties raakt hij het overzicht kwijt."

"Het egoïsme van Depay is ook zijn kracht", stelde Van Marwijk. "Maar hij moet wel in spiegel blijven kijken en zijn kop erbij houden."

"Repeterend verhaal"

Ajax-speler Daley Blind koos wel voor een overgang naar het buitenland, naar Manchester United. Daarmee zag Ajax evenals in voorgaande jaren een van zijn beste spelers vertrekken. "Het is een repeterend verhaal", aldus Mossou. "Wat De Boer de afgelopen vier jaar heeft gepresteerd is heel knap. Elk jaar vertrokken zijn beste spelers en werd zijn selectie slechter."

"Het is lastig", zei Van Marwijk. "Na vier kampioenschappen zijn de verwachtingen hoog. Nu raken ze Blind en Vermeer kwijt. Maar misschien heeft Ajax de twee nederlagen wel nodig om weer motivatie te vinden." Mossou is pessimistisch: "Het houdt een keer op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl