Matige start De Vrij met Lazio

Stefan de Vrij heeft een teleurstellend Serie A-debuut beleefd voor Lazio. Met zijn nieuwe ploeg ging hij met 3-1 onderuit bij Nigel de Jongs AC Milan. De Vrij was mede schuldig aan twee tegendoelpunten.

In de zevende minuut ontdeed Stephan El Shaarawy zich van De Vrij en de Milan-aanvaller bracht ex-VVV Venlo-speler Keisuke Honda in stelling voor het maken van de 1-0. Nadat De Vrij een schot van afstand had gewaagd, verdubbelde Sulley Muntari na rust met een volley de score.

In de 64ste minuut kreeg Milan na een overtreding van De Vrij op Jérémy Menez een strafschop. De Fransman schoot zelf van elf meter raak: 3-0.

Eigen goal Alex

Lazio kwam nog wel terug in de wedstrijd. Oud-PSV'er Alex maakte in een poging een tegengoal te voorkomen een eigen doelpunt. Verder kwamen de bezoekers niet, ook omdat Stefano Mauri het aluminium raakte en Antonio Candreva in blessuretijd een strafschop miste. Milan won het eerste competitieduel onder de nieuwe trainer Filippo Inzaghi daardoor met 3-1.

De Jong en De Vrij deden negentig minuten mee. Bij Lazio bleef Edson Braafheid op de bank.

De Guzman scoort voor Napoli

Jonathan De Guzman heeft bij zijn debuut voor SSC Napoli diep in blessuretijd het winnende doelpunt gemaakt in de wedstrijd tegen Genoa: 2-1. De 26-jarige middenvelder viel in Genua een kwartier voor tijd in en scoorde in de vijfde en laatste minuut van de extra tijd. José Callejón had de Napolitanen na drie minuten op voorsprong gezet, waarna Chileens international Mauricio Pinilla even voor rust gelijk maakte.

Juve start met zege

Op zaterdag opende regerend kampioen Juventus het seizoen met een 1-0 zege bij Chievo en AS Roma won met 2-0 van Fiorentina.