Real Madrid verliest knotsgek duel

Real Madrid heeft in de tweede wedstrijd in de Spaanse Primera División verloren van Real Sociedad. Madrid kwam in de uitwedstrijd snel op een 2-0 voorsprong en leek een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar gaf het duel vervolgens geheel uit handen. Sociedad won de wedstrijd met 4-2.

Na zes minuten stond de 0-1 al op het scorebord in San Sebastian, door een rake kopbal van Sergio Ramos. Gareth Bale maakte er vlak daarna 0-2 van, nadat hij zichzelf goed had vrijgespeeld in het strafschopgebied.

Sociedad kwam tien minuten voor rust via Iñigo Martínez op 1-2 en enkele minuten later maakte David Zurutuza verrassend de gelijkmaker.

Diezelfde Zurutuza bracht Sociedad halverwege de tweede helft op voorsprong: 3-2. Carlos Vela maakte de avond nog zuurder voor de Madrilenen. De aanvaller zette een kwartier voor tijd de 4-2 eindstand op het bord.

Barcelona alleen aan kop

FC Barcelona heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. De Catalanen wonnen op bezoek bij Villarreal door een late treffer van debutant Sandro Ramírez: 0-1. De pas negentienjarige Ramírez viel ruim twintig minuten voor tijd in en kon op aangeven van Lionel Messi in de 82ste minuut de 0-1 binnentikken.

Bij Barcelona maakte Neymar zijn rentree, nadat een enkelblessure hem nog uit de selectie van Barça had gehouden voor het eerste competitieduel, vorige week tegen Elche (3-0).

De Catalanen, tegenstander van Ajax in de Champions League, gaan door de zege op Villarreal en het verlies van Real Madrid alleen aan kop in de competitie. Granada kan nog gelijk komen met Barcelona, als het later vanavond wint van Elche.