NOS VoetbalAangepast

Rutten: bij top hoort concurrentie

FC Twente en Feyenoord speelden zondag in Enschede met 0-0 gelijk en daarmee mocht vooral de thuisploeg tevreden zijn. De Rotterdammers hadden de beste kansen en Feyenoord-aanvaller Mitchell te Vrede miste een penalty.

"We hadden onszelf moeten belonen, zeker gezien de kansenverhouding", sprak Feyenoord-trainer Rutten. "Maar als je ziet wat wij kunnen brengen na het duel van donderdag (tegen Zorja Loegansk). Compliment voor die gasten."

Geduld

Ruttens collega Alfred Schreuder erkende dat zijn ploeg gelukkig mocht zijn met het punt. "Feyenoord had de betere kansen", aldus de coach. "We waren vermoeid na donderdag (tegen Qarabag). De groep heeft een tik gehad, mentaal ook."

Schreuder vroeg om geduld bij de fans, die hun ploeg voor de vierde keer dit seizoen gelijk zagen spelen. "Dit is het nieuwe Twente", zei hij. "Het team is stukken jonger dan anderhalf jaar geleden. Als we de tijd krijgen, moet het goed komen met de kwaliteiten die we hebben."

"Er zit heel veel potentie in het elftal, alleen de automatismen ontbreken nog", ging Schreuder verder. "Mokotjo en Ziyech hebben nog bijna niet kunnen trainen. Daarmee gaan we aan de gang, zodat we rustiger worden aan de bal."

Kampioen

Bij Feyenoord is dat geduld er niet. Het aantrekken van Kenneth Vermeer als doelman onderstreept de ambities van de Rotterdammers. "Ik ben naar Feyenoord gekomen om kampioen te worden", aldus Rutten. "Dan is de afstand nu groot in punten. Dat is jammer, maar het seizoen is nog lang."

"Het is heel prettig om meer kwaliteiten in je team te hebben", vervolgde Rutten. "Feyenoord is van arm naar gezond gegaan en nu is het zaak gezond te blijven. Daar hoort een ander selectiebeleid bij. Als je top wil zijn hoort daar meer concurrentie bij, zeker met het aantal wedstrijden dat we moeten spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl