NOS SportAangepast

Eventingploeg grijpt brons op WK

De Nederlandse eventingploeg heeft bij de Wereldruiterspelen in Normandië beslag gelegd op de bronzen medaille. De ploeg is daardoor zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2016.

De Nederlandse ploeg (Tim Lips, Elaine Pen, Merel Blom en Andrew Heffernan) stond na de dressuur en de cross op de vijfde plaats. Zondag wist Oranje bij het springen Australië en Frankrijk te passeren en zo voor het eerst een WK- medaille in de wacht te slepen.

Duitsland en Groot-Brittannië bleven ver buiten bereik. Duitsland onttroonde de Britten en won met 177,9 strafpunten voor de tweede keer (na 2006) de titel. Nederland verzamelde 246,8 strafpunten.

Individueel goud Auffarth

Sandra Auffarth legde beslag op de individuele wereldtitel. De 27-jarige Duitse hield haar 32-jarige landgenoot en titelhouder Michael Jung net achter zich. Auffarth won bij de EK van 2011 zilver en bij de Spelen van 2012 brons. Beide wedstrijden werden gewonnen door Jung.

Auffarth sloeg met haar paard Opgun Louvo direct bij de dressuur haar slag: ze nam 5,5 punt voorsprong op Jung, die vierde werd. Op de cross pakte Jung 5,2 punten terug, maar de twee hadden wel een kleine achterstand op William Fox-Pitt. Bij het springen bleef de Duitse combinaties foutloos, terwijl de Brit, die in 2010 zilver won achter Jung, twee springfouten maakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl