NOS SportAangepast

Wozniacki schakelt Sjarapova uit

Caroline Wozniacki is voor het eerst in elf grand slam-toernooien weer eens doorgedrongen tot de kwartfinales. De Deense deed dat door op de US Open in de vierde ronde verrassend te winnen van Maria Sjarapova: 6-4, 2-6, 6-2.

Wozniacki, de verliezend finaliste van 2009, en Sjarapova,de winnares van 2006, maakten er een schitterend gevecht van met veel lange rally's.

Wozniacki, die in november de marathon van New York wil gaan lopen, kreeg in de tweede set alvast een prima training te verduren, want Sjarapova liet haar alle hoeken van de baan zien. Na een pauze van tien minuten vanwege de hitte was het echter Wozniacki die het beste van het spel had.

"In de eerste twee sets hadden we veel last van de wind", keek Wozniacki terug. "Ik vond dat Maria te veel het initiatief had. In de pauze kon ik even op adem komen en mijn tactiek aanpassen. Ik ging daarna veel agressiever spelen."

Errani in kwartfinales

Wozniacki treft in de kwartfinales Sara Errani. De Italiaanse, die in 2012 al eens de halve finales haalde in New York, maakte een einde aan de opmars van Mirjana Lucic-Baroni: 6-3, 2-6, 6-0.

De 32-jarige Lucic-Baroni speelde in 1997 voor het eerst op de US Open, bereikte in 1999 de halve finales op Wimbledon, maar haalde daarna (vooral door een pauze van 2003 tot 2007) amper grote resultaten. Ditmaal won de Kroatische qualifier onder meer van Garbine Muguruza en Simona Halep, maar Errani bleek net iets te sterk.

Lucic-Baroni had het initiatief in de rally's. Ze reeg de winners aaneen, maar stapelde ook fout op fout. De Italiaanse speelde daarentegen uitermate degelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl