NOS SportAangepast

Lee verliest opnieuw grote finale

Lee Chong Wei heeft in Kopenhagen opnieuw naast een grote titel gegrepen. De 31-jarige Maleisiër, die al twee olympische en twee WK-finales verloor, trok ook in z'n derde WK-finale aan het kortste eind: hij verloor met 19-21, 19-21 van Chen Long.

Bij absentie van Lin Dan, die hem in al die andere finales had verslagen, gold Lee als topfavoriet voor de titel. Geen enkele tegenstander had deze week in een game tegen Lee meer dan twaalf punten gemaakt.

Tegen Chen ging het toch weer mis. In de eerste game vocht hij zich van 16-19 naar 19-19, om de volgende twee punten te verliezen. De tweede game besliste Chen door van 14-15 op 17-15 te komen.

Marín stunt tegen Li in WK-finale

Bij de vrouwen zorgde Carolina Marín voor een daverende verrassing door als eerste Europese sinds Camilla Martin in 1999 de wereldtitel te veroveren. De Spaanse won in de finale met 17-21, 21-17, 21-18 van olympisch kampioene Li Xuerui.

De 21-jarige Marín was vorig jaar de eerste Spaanse die een grand prix-zege boekte. Eind april greep ze de Europese titel. In Kopenhagen won ze eerder deze week in de achtste finales van Wang Yihan, de wereldkampioene van 2011.

Van Li, de nummer één van de wereld en vorig jaar ook al verliezend finaliste, had ze in drie duels niet gewonnen. In de tweede game kwam ze terug van 8-13.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl