Twente en Feyenoord in balans

FC Twente heeft ook zijn vierde wedstrijd in de competitie gelijkgespeeld. Thuis tegen Feyenoord bleef het 0-0. Ook in zijn twee duels in de play-offs van de Europa League speelde FC Twente deze maand gelijk.

Feyenoord was in de eerste helft de betere ploeg, maar FC Twente haalde schadevrij de rust. De Enschedeërs ontsnapten tot twee keer toe ternauwernood aan een tegentreffer. De lat voorkwam een eigen doelpunt van Darryl Lachman, die de bal in zijn eigen doelgebied volkomen verkeerd raakte. Nick Marsman stopte een pover ingeschoten strafschop van Mitchell Te Vrede, nadat Jean-Paul Boëtius was vastgehouden door Cuco Martina.

Weinig spektakel

Afgezien van die twee momenten, leverde de eerste helft weinig spektakel op en na de pauze waren de hoogtepunten ook schaars. Kamohelo Mokotjo dwong Feyenoord-doelman Erwin Mulder met een schot van afstand tot een knappe redding, maar de Rotterdammers kregen meer kansen. De van FC Utrecht gekomen Jens Toornstra kwam na rust in de ploeg en kende bijna een droomdebuut. Zijn vrije trap ging net naast.

Te Vrede liet namens Feyenoord nog een handjevol kansen onbenut en in de slotfase was Jordy Clasie nog dicht bij succes, maar zijn kopbal ging naast. In de extra tijd werd invaller Elvis Manu (net als donderdag tegen Zorja Loegansk in de Europa League) nog bijna matchwinner, maar Martina kwam zijn keeper in de doelman te hulp en voorkwam onheil.