NOS SportAangepast

WK roeien, lof en mineurstemming

Zeven finales en één medaille. Dat is de magere oogst van de Nederlandse roeiploeg bij de WK in Amsterdam. Gerritjan Eggenkamp, voorzitter van het WK-organisatiecomité, trachtte een verklaring te vinden voor de tegenvallende prestaties: "We hebben een relatief onervaren equipe."

"Natuurlijk was het mooier geweest als we meer medailles hadden gepakt. Ik kan me herinneren dat we in 1997 alleen slechter gepresteerd hebben", stelt de oud-roeier.

Thuisvoordeel

Eggenkamp denkt dat het thuisvoordeel van de Nederlandse boten zowel positief als negatief werkte. "Ik zag soms tienduizend mensen langs de kant, dat is een groot voordeel. Maar dat brengt ook druk met zich mee. Het was een relatief jonge ploeg."

Over het evenement ontving Nederland complimenten. "Sommige mensen vonden dit het mooiste WK ooit, misschien wel mooier dan de Olympische Spelen. Iedereen was volgens mij blij. Ook de FISA (de internationale roeiband) klonk tevreden."

Geen financiële tegenvaller

Eggenkamp verwacht tevens dat het WK geen financiële tegenvallers oplevert. "Het zou mij sterk verbazen als we hier negatief uitkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl