NOS VoetbalAangepast

De Boer: anderen moeten opstaan

Ajax-trainer Frank de Boer wilde de 2-0 nederlaag bij FC Groningen niet wijten aan het late vertrek van Daley Blind naar Manchester United. "Andere jongens moeten dan opstaan en dat heb ik vandaag niet gezien."

De Boer zag het verlies niet aan komen. "In de eerste helft was er niks aan de hand. We hadden met 1-0 of 2-0 voor moeten staan. Eén onoplettendheid en je staat achter. Daarna hebben we niks meer gecreëerd."

"Te veel jongens speelden ondermaats en gaven niet thuis", aldus De Boer. "Ze waren steeds net een stapje te laat. Dan krijg je dit. Wil je het verschil maken, dan zal je meer moeten doen."

Hopen op Van der Hoorn

In de laatste tien minuten kwam verdediger Mike van der Hoorn in het veld als tweede spits. "We gingen va-banque spelen en Mike won elk kopduel. Dan hoop je dat-ie een keer goed valt en dan valt de goal aan de andere kant."

De Boer liete weten met de huidige selectie het seizoen in te gaan. De door hem gewenste extra spits blijft uit. Er vertrekt nog één speler en dat is doelman Kenneth Vermeer. Hij stapt over naar Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl