NOS NieuwsAangepast

Poetin maant Kiev tot snelheid

De Russische president Poetin heeft Oekraïne gevraagd zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de separatisten in het oosten van het land. De oproep komt een dag na de aankondiging door de EU dat er meer sancties tegen Rusland komen. De Oekraïense president Porosjenko was gisteren in Brussel om te praten met de EU-leiders.

In een televisie-interview zei Poetin vandaag dat de gesprekken tussen Kiev en de separatisten moeten gaan over de politieke organisatie en de manier waarop de regio bestuurlijk moet worden ingedeeld.

Poetin heeft al vaker benadrukt dat hij autonomie wil voor bepaalde regio's van Oost-Oekraïne. Na zijn uitspraken van vandaag lichtte een woordvoerder van het Kremlin toe dat Rusland wel vindt dat het oosten bij Oekraïne moet blijven horen.

Het is niet de eerste keer dat Poetin zijn Oekraïense collega vraagt in gesprek te gaan met de separatisten. Vorige week sprak hij in de Wit-Russische hoofdstad Minsk met Porosjenko. Bij die ontmoeting kwamen die twee niet dichter bij een oplossing voor het conflict in Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl