Liverpool wint uit bij Spurs

Met een 3-0 zege in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur heeft Liverpool zich hersteld van de nederlaag tegen Manchester City eerder in de week. Mario Balotelli maakte tegen de Spurs zijn debuut voor Liverpool.

In de openingsfase voetbalden beide ploegen in een hoog tempo. Tottenham, met oud-eredivisiespelers Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Nacer Chadli in het elftal, had het moeilijk tegen de snelle, beweeglijke aanvallers van Liverpool.

Snelle voorsprong

Na acht minuten kwam Liverpool op voorsprong. Henderson gaf vanaf rechts de voorzet en Sterling kon de bal bij de tweede paal binnenschuiven. Na de openingstreffer volgden nog kansen voor Daniel Sturridge en Mario Balotelli.

Chadli kreeg in de eerste helft de grootste kans namens Tottenham, maar de oud-speler van FC Twente stuitte opzijn landgenoot Simon Mignolet.

In de tweede helft kreeg Liverpool na drie minuten al een strafschop, toen middenvelder Joe Allen werd vastgehouden in het strafschopgebied door verdediger Eric Dier van Tottenham. Aanvoerder Steven Gerrard benutte de strafschop en zette Liverpool zo op 2-0. Een kwartier later zorgde linksback Alberto Moreno met een rush naar voren zelfs voor de 3-0.