NOS WielrennenAangepast

Chavanel zegeviert in Plouay

Sylvain Chavanel is winnaar geworden van de 77ste editie van de GP Ouest France-Plouay. De 35-jarige renner van IAM Cycling was in Bretagne de snelste van een kopgroep van zeven man.

Al vroeg in de koers gingen Pirazzi, Koch, Lecuisinier, Bideau en Van Melsen op avontuur. De vijf reden een maximale voorsprong van bijna zes minuten bij elkaar, maar op 46 km van de finish kwam hun avontuur ten einde.

In de finale stak Kwiatkowski de lont in het kruitvat en hij kreeg Nordhaug, Durasek, Hermans, Wellens, Tulik en Jensen met zich mee. Mede door het werk van Katjoesja werd het gat echter nooit groot.

Spervuur aan demarrages

Op de Côte de Ty Marrac probeerden Nordhaug en Wellens nog weg te komen, maar op 3,5 kilometer van de meet kwam alles weer samen. De organisatie in de grote groep was echter zoek en er volgde een spervuur aan demarrages.

Gautier slaagde er in echt weg te rijden. Alleen Fedi, Vichot, Chavanel, Alaphilippe, Wellens en Hermans konden volgen. Chavanel klopte daarna Fedi en Vichot in de sprint. Alexander Kristoff won kort daarna de spurt van het peloton.

De koers, die in 1931 voor het eerst gehouden werd, werd één keer gewonnen door een Nederlander. Dat was Frits Pirard in 1979.