NOS SportAangepast

"Druk te groot voor Amerikanen"

Dagelijks blikt NOS-commentator Marcella Mesker terug op de wedstrijden van de US Open. Op dag zes spreekt zij over de teleurstellende thuisspelende Amerikanen.

"Geen van de twaalf Amerikaanse mannen heeft de tweede week gehaald", zegt Mesker. "Die zijn gewoon niet goed genoeg. Maar ook de vrouwen vallen tegen. Van de zeventien Amerikaansen is alleen Serena Williams nog over."

Te veel druk

Volgens Mesker houdt de massale aftocht van de eigen tennissers de Amerikaanse media bezig. "Ze schrijven er volop over. Een echte verklaring hebben ze er niet voor, maar het lijkt erop dat de druk te groot is voor de jonge speelsters."

Toch werd het publiek ook afgelopen nacht weer vermaakt in New York. "Het was show en spektakel. De jonge Australiër Nick Kyrgios zorgde daarvoor in zijn wedstrijd tegen Tommy Robredo."

Flair

Het leverde Kyrgios echter niet de zege op. Mesker: "Uiteindelijk won de ervaring en geslepenheid van Robredo het van de jonge onbevangenheid van Kyrgios. Maar van die jongen gaan we de komende jaren nog genoeg genieten."

"Hij heeft flair. Hij zei bijvoorbeeld op twitter dat hij zich voorbereidde bij de Griek, waar hij voor duizend dollar eten had gekocht. Kyrgios moet nog leren dat hij dat niet te veel naar buiten moet brengen, maar het is wel leuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl