NOS NieuwsAangepast

Geweld supporters net voorkomen

De politie heeft vrijdagavond rellen tussen supporters van Ajax en FC Den Bosch voorkomen. De confrontatie moest volgens de politie ruim na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Jong Ajax gebeuren. Er was een tip binnengekomen dat de supporters van beide clubs elkaar te lijf wilden gaan.

Volgens de politie ging het om hardekernleden van de clubs die zelf niet naar het stadion waren gegaan voor de wedstrijd. In plaats daarvan wilden ze elkaar opzoeken in de wijk Hintham in Den Bosch. De Bossche supporters waren daar in een café aan het wachten op de Amsterdammers.

Luik

De politie hield de wegen naar Den Bosch in de gaten. Tientallen auto's met Ajax-fans werden tegengehouden voordat ze Den Bosch wisten te bereiken. Er werd onder meer een helikopter ingezet. Er stond ook een peloton ME'ers klaar om in te grijpen.

Ook de politie uit de Belgische plaats Luik hielp mee. Er zouden supporters uit die stad naar Nederland zijn gekomen om mee te doen aan de rellen. Zij wilden meevechten met de aanhang van FC Den Bosch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl