Heerenveen is Utrecht de baas

sc Heerenveen heeft zijn tweede zege van het nog prille seizoen geboekt. De Friezen wonnen op eigen veld met 3-1 van FC Utrecht.

Na luttele minuten kwam Heerenveen op 1-0 dankzij Mark Uth, die wegdraaide bij Gevero Markiet en in de korte hoek schoot. De snelle openingstreffer was de opmaat voor een levendige eerste helft met kansen over en weer. De lat voorkwam voor rust de 1-1 bij een pegel van Yassin Ayoub en doelman Kristoffer Nordfeldt bij schoten van Rubio Rubin.

Jeroen Verhoeven, de vervanger van de halverwege de eerste helft uitgevallen Utrechtse doelman Robbin Ruiter, onderscheidde zich in de slotfase van de eerste helft. Hij maakte inzetten van Uth, Kenneth Otigba en Luciano Slagveer onschadelijk.

Uth was kort na de pauze al dicht bij zijn tweede treffer (hij schoot naast uit de rebound nadat Verhoeven de inzet van Joey van den Berg had gestopt), maar maakte die later wel. De Duitser liep onbedreigd door de Utrechtse defensie en trof simpel doel. Utrecht toog daarna nog ten aanval, maar Heerenveen bleef mede dankzij Nordfeldt overeind.

De 2-1 van Willem Janssen ver in de extra tijd kwam voor de Utrechters te laat. Sterker nog: Uth brak kort daarna nog door om zijn derde treffer in Friese dienst te laten noteren.