NOS SportAangepast

Murray komt inzinking te boven

Andy Murray is doorgedrongen tot de achtste finales op de US Open. De als achtste geplaatste Schot won ondanks een inzinking betrekkelijk eenvoudig van Andrej Koeznetsov: 6-1, 7-5, 4-6, 6-2.

Murray opende soepeltjes met twee servicebreaks en een vroege voorsprong in het vervolg. Maar net als tegen Haase in de openingsronde werd hij geteisterd door krampaanvallen, in de derde set. En opnieuw strompelde hij zo nu en dan en met een pijn vertrokken gezicht over de baan. Hij verloor die set ook, onder meer na een dubbele fout in de tiende game.

De klachten leken daarna verdwenen bij de Schot. De winnaar van 2012 leverde nog wel een keer zijn opslag in, maar stelde daar drie breaks tegenover.

Murray stuit in de achtste finales op Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman, als negende geplaatst in New York, boekte een regelmatige 6-4, 6-4, 6-4 zege op de Spanjaard Pablo Carreño (ATP-74).

Tsonga brak Carreño in de eerste game van zowel de eerste als de tweede set. Dat lukte hem in de derde set niet, maar een break in de negende bleek genoeg, al moest Tsonga in de aansluitende game nog wel drie breakpoints (van de zes in totaal) wegwerken.

De Fransman speelde al elf keer tegen Murray en was de Schot maar twee keer de baas. De laatste keer was wel eerder deze maand in Toronto, waar Tsonga uiteindelijk zijn vijfde Masters-titel veroverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl