NOS VoetbalAangepast

Heracles: beslissen zondag pas

Vier wedstrijden gespeeld, nul punten. Het is tot nu toe niet bepaald het eredivisie-seizoen van Heracles Almelo. De nederlaag (3-1) bij Excelsior Rotterdam was niet eens geflatteerd.

"Dit doet heel veel pijn", zei voorzitter Jan Smit kort na het duel. "We presteren beneden onze begroting." Conclusies wilde de preses er nog niet aan verbinden. Ook niet aangaande trainer Jan de Jonge, over wie er gefluisterd wordt dat het zijn laatste wedstrijd was in de dug-out van de Overijsselse club.

"Daar doe ik op dit moment absoluut geen uitspraken over. Daar gaan we morgen pas over spreken. Een beslissing neem ik niet alleen, die neemt het bestuur van Heracles Almelo", aldus Smit.

Laatste wedstrijd?

Wat het nog erger maakt voor De Jonge is dat tot nu toe alle andere eredivisieclubs minimaal één punt pakten. En dat zijn Heracles op 29 maart 2014 voor het laatst een wedstrijd wist te winnen. "Of dit mijn laatste wedstrijd was? Geen idee. Dat is niet aan mij. We hebben wel verloren en we staan met nul punten uit vier wedstrijden."

Voorzitter Smit zag nog wel één lichtpuntje: "De competitie is pás vier wedstrijden oud. We hebben nog dertig wedstrijden te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl