Vierde nederlaag op rij Heracles

Heracles staat ook na vier competitieduels nog met lege handen. Excelsior was in Rotterdam beter dan de ploeg van de geplaagde trainer Jan de Jonge en won verdiend met 3-1.

Heracles begon scherp aan de wedstrijd en omdat Elso Brito dat bepaald niet was, kreeg het binnen tien minuten drie kansen. Brian Linssen schoot na diens fouten op de paal en net naast, maar Denni Avdic strafte een blunder van de Excelsior-verdediger (verkeerde terugspeelbal) wel af.

Excelsior had na Linssens eerste kans kunnen scoren na een aanval over rechts, maar Jordan Botaka kreeg zijn voet niet tegen de bal.

De Rotterdammers kregen stilaan de touwtjes in handen en na de kans van Botaka volgden er nog drie in de eerste helft. Dennis Telgenkamp keerde de schoten van Tom van Weert en Botaka, maar de keeper was kansloos bij de penalty van Jeff Stans, gegeven na een overtreding van Ramon Zomer op Daryl van Mieghem.

Prachtige treffer Stans

Na rust was Excelsior heer en meester. Stans nam een lange bal beheerst aan en met een prachtig wreefschot in de kruising tekende hij voor de 2-1 en Van Mieghem kopte de 3-1 tegen de touwen. Invaller Ninos Gouriye was dicht bij de 4-1, maar zijn schot belandde via de handen van doelman Dennis Telgenkamp op de paal.