NOS SportAangepast

Djokovic eenvoudig langs Querrey

Novak Djokovic is zonder moeite doorgedrongen tot de achtste finales van de US Open. De winnaar van 2011 was in straight sets te sterk voor de Amerikaanse publieksfavoriet Sam Querrey: 6-3, 6-2, 6-2.

Het duel met servicekanon Querrey werd op voorhand als een test voor Djokovic gezien. In de praktijk kwam daar weinig van terecht. De Serviër stond na amper een kwartier met 5-0 voor, waarna Querrey zich nog herstelde door de achterstand te verkleinen.

Slordigheden

De Amerikaan kon vooral wat terugdoen omdat Djokovic even verslapte. Ook bij een 3-0 voorsprong in de tweede set profiteerde Querrey van een reeks slordigheden van de Serviër, die zeven van de acht vorige duels had gewonnen.

Djokovic speelde echter de hele partij een tempo te hoog voor Querrey, die in de rally's ook te veel fouten produceerde. Een van de in totaal 33 onnodige fouten van Querrey maakte op matchpoint een einde aan de partij.

Thriller

De als eerste geplaatste Serviër speelt in de achtste finales tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber, die in een thriller net te sterk was voor John Isner: 7-6 (4) ,4-6, 7-6 (2), 7-6 (4).

De Amerikaan sloeg maar liefst 42 aces, maakte vier punten meer (151 om 147) en de vijf breakpoints die Kohlschreiber creëerde, werkte hij alle vijf weg. Het was echter opnieuw niet voldoende om de Duitser op de knieën te krijgen.

Kohlschreiber ontpopt zich tot een ware Angstgegner van Isner, die hij voor het derde jaar op rij in de derde ronde in New York de baas was. In de tiebreaks liet de slimme Kohlschreiber Isner zo veel mogelijk lopen en dat is niet het sterkste punt van de Amerikaan.

Wawrinka

De Zwitser Stan Wawrinka hoefde zich niet in te spannen om tot de vierde ronde door te dringen. De nummer drie van de plaatsingslijst moest in New York spelen tegen de Sloveen Blaz Kavcic, maar die gooide voor de wedstrijd de handdoek al in de ring wegens een voetblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl