NOS VoetbalAangepast

Bayern speelt gelijk bij Schalke

Schalke 04 heeft voor het eerst in acht edities van de Bundesliga-topper tegen Bayern München een punt gepakt. Op eigen veld werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Bayern had de vorige zeven onderlinge duels gewonnen met de doelcijfers 23-2 en met twee eigen goals ook de Schalke-productie voor zijn rekening genomen.

Na de snelle 1-0 van Robert Lewandowski, die een mooie combinatie met Sebastian Rode afrondde, domineerde Bayern, maar verzuimde het de marge te vergroten. Na ruim een uur kwam Schalke met geluk op 1-1 toen de bal na chaos in de defensie ogenschijnlijk via de hand van Benedikt Höwedes doel trof. Schalke miste de grieperige Klaas-Jan Huntelaar en Bayern de lichtgeblesseerde Arjen Robben.

Zege nieuwkomers Köln, Paderborn

Nieuwkomers FC Köln en SC Paderborn boekten in de tweede competitieronde hun eerste overwinning.

Köln won met 2-0 bij VfB Stuttgart en Paderborn met 3-0 bij Hamburger SV. Köln sprong uiterst effectief om met de kansen die het in Stuttgart kreeg. Osako trof doel uit de rebound nadat Ulreich een inzet van Schwaab had gestopt. Ujah maakte met een afstandsschot de 2-0.

Elias Kachunga zette Paderborn bij HSV voor rust op 1-0 uit de rebound na een schot van Suleyman Koc. Na rust scoorde Mario Vrancic na zwak verdedigen van Artjoms Rudnevs en Moritz Stoppelkamp na een fraaie pass van Daniel Brückner. Bij HSV viel Rafael van der Vaart in de eerste helft uit met een bovenbeenblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl