NOS SportAangepast

Holland Vier loopt medaille mis

De Holland Vier heeft bij de WK roeien in Amsterdam genoegen moeten nemen met de vierde plaats in de vier-zonder. De titelverdedigers bleken niet opgewassen tegen Groot-Brittannië (goud), Verenigde Staten (zilver) en Australië (brons).

De Holland Vier won vorig jaar in Zuid-Korea dankzij een imposante eindsprint verrassend goud. Kaj Hendriks zat destijds met Boaz Meylink, Mechiel Versluis en Robert Lücken in de boot. Door een rugblessure was Hendriks dit seizoen geruime tijd uitgeschakeld. Coach Mark Emke besloot daarom routinier Olivier Siegelaar als diens vervanger aan het team toe te voegen.

Op de Bosbaan had de Holland Vier zich slechts met de grootste moeite weten te plaatsen voor de finale. In die eindstrijd vaarde de boot even op een bronzen plek, maar uiteindelijk kwam het Oranje-kwartet veel tekort op medailleplaatsen.

"Aangevallen en gevochten"

"We hebben aangevallen en gevochten, maar dat was in deze race niet genoeg", concludeerde Lücken. "Er waren drie ploegen die sneller gingen, zo simpel is het."

"Ik wierp een snelle blik opzij en zag de Fransen", vertelde 'nieuweling' Siegelaar. "Ik dacht: dit gaat 'm worden. Maar we zaten al te ver in het rood. Het was alles wat we konden. Het is net niet gelukt. Ik baal hier verschrikkelijk van."

"Het veld wordt naar de Olympische Spelen toe steeds competitiever. We moeten nu niet wegzakken. We strijden mee voorin en ervoor zorgen dat we volgend jaar bij de WK voor de medailles gaan, zodat we in Rio voor goud kunnen gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl